Zpracování cookies

Náš e-shop a partneři potřebují Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli zobrazovat informace týkající se Vašich zájmů.

Odmítnout vše můžete zde.

AKCE

naše cena 2 000 Kč (84,00 EUR)

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 2 000 Kč (84,00 EUR)
naše cena 1 499 Kč (62,96 EUR)
naše cena 799 Kč (33,56 EUR)

ZAJÍMAVOSTI, ČLÁNKY » VERTERA® - hodnocení MBÚ
Hodnocení přípravku VERTERA

Hodnocení - MIKROBIOLOGICKÝ ÚSTAV AV ČR, v. v. i.

VERTERA® made of laminaria – hodnocení produktu

Základní složky

–   mořská řasa zelená laminarie (Laminaria japonica)

Další složky

–   minerální látky a stopové prvky: jód, hořčík, baryum, vápník, draslík, nikl, titan, vanad, křemík, bor (důležité pro viz níže)

–   vitaminy: A, B1, B 2, C, D, K, kyselinu listovou (důležité pro viz níže)

Pomocné látky

–   kyselina citrónová

–   glukonát vápenatý

 

Spotřeba 4 měsíce po datu výroby vyznačeného na obalu. Uchovávejte při teplotě 0 - 5 oC.

Použití jako doplněk stravy. Obsahuje biologicky aktivní látky, rozpustnou vlákninu a jód v organické formě. Není léčivo.

Doporučené použití: 1x denně 1 polévkovou lžíci (cca 20g) 30 min. před jídlem.

Celkové hodnocení přípravku VERTERA® made of laminaria

Vliv na tvorbu reaktivních forem kyslíku

Přípravek snižuje riziko nepříznivého vlivu reaktivních forem kyslíku, které mají závažný vliv na vznik srdečních a cévních chorob a zároveň jsou primární příčinou narušení buněčného dělení a vzniku mutací vedoucích k nádorovému bujení.

Vliv na celkovou přeměnu látek

Neméně důležité je, že zajišťuje optimální přívod organicky vázaného jódu, což upravuje činnost štítné žlázy a tím celkové přeměny látek, což příznivě ovlivňuje tělesnou hmotnost a snižuje riziko vzniku obezity.

Vliv na imunitu

Celkově podporují pohotovost antiinfekční imunity reagovat na původce virových a bakteriálních onemocnění a díky normalizaci buněčného dělení také imunitu protinádorovou.

Na vysoké biologické aktivitě přípravku VERTERA® made of laminaria se podílejí další důležité látky obsažené v mořské řase laminarii.

Účinky vybraných minerálních látek a stopových prvků

Jód: přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu, činnosti nervové soustavy, udržení stavu pokožky a zejména k tvorbě hormonů štítné žlázy a její činnosti.

Hořčík: snižuje únavu a vyčerpání, upravuje energetický metabolismus a elektrolytickou rovnováhu, aktivuje činnost nervové soustavy a svalů, podporuje psychickou činnost, podporuje syntézu bílkovin a dělení buněk, udržuje stav kostí a zubů.

Vápník: udržuje normální srážlivost krve, zajišťuje činnost svalů, podporuje energetický metabolismus a podílí se na procesu dělení a specializace buněk, přispívá k normální funkci nervových přenosů, zejména pak udržuje stav kostí a zubů.

Draslík: zajišťuje činnost nervové soustavy a činnost svalů, především přispívá k udržení normálního zdravého tlaku.

 

Účinky vybraných vitaminů

Vitamin A: je nezbytný pro metabolismus bílkovin, tvorbu buněk a růst organismu, udržuje správnou funkci zraku, má antioxidační účinky, podporuje funkci imunitního systému.

Vitamin B1: je důležitý pro energetický metabolismus, zajišťuje tvorbu glukózy, podporuje funkci nervové soustavy, a to jak motorickou, tak psychickou činnost.

Vitamin B2: je důležitý pro tvorbu nových buněk, obstarává správnou funkci zraku, posiluje srdeční aparát, ovlivňuje celkový metabolismus organismu.

Vitamin C: má antioxidační účinky, podporuje funkce imunitního systému, aktivitu nervového systému, krvetvorbu, má antitoxické účinky, snižuje možnost vzniku nádorů, je důležitým faktorem při tvorbě kolagenu a tím podporuje funkci kloubů a stěn cév, snižuje možnost vzniku aterosklerózy.

Vitamin D: podporuje tvorbu kostí a zubů, snižuje možnost vzniku osteoporózy, má antioxidační účinky, snižuje krevní tlak, riziko tvorby nádorů, působí antioxidačně, podporuje aktivitu imunitního systému.

Vitamin K: reguluje srážlivost krve, podílí se na stavbě kostí a snižuje možnost vzniku osteoporózy.

 

Kyselina listová: podílí se na tvorbě buněk a tkání, má antimutagenní účinky, podporuje reparační procesy, zabraňuje vzniku nádorového bujení, podporuje krvetvorbu, snižuje možnost vzniku anémie a vrozených vad.

 

RNDr. Petr Šíma, CSc.

nutriční a vývojová imunologie Mikrobiologický ústav AV ČR, v.v.i.

 

Praha, březen 2018