Zpracování cookies

Náš e-shop a partneři potřebují Váš souhlas s použitím souborů cookies, aby Vám mohli zobrazovat informace týkající se Vašich zájmů.

Odmítnout vše můžete zde.

AKCE

naše cena 2 000 Kč (84,00 EUR)

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 2 000 Kč (84,00 EUR)
naše cena 1 499 Kč (62,96 EUR)
naše cena 799 Kč (33,56 EUR)

ZAJÍMAVOSTI, ČLÁNKY » Složení mladého ječmene

Složení Mladého ječmene

Mladý ječmen jako významná zelená potravina v podobě enzymaticky živého nápoje plného vitamínů, aminokyselin, minerálních látek, Vám dodá blahodárné živiny a energii. Přesvědčte se sami o jeho bohatém obsahu významných látek pro lidský organismus.

Mladý ječmen je považován z výživového hlediska ze všech zelených trav za nejhodnotnější. Obsahuje dokonce 18 aminokyselin z celkových 20, a to včetně 8 esenciálních, tj. těch, které si naše tělo samo nedokáže vyrobit. Mladý ječmen obsahuje i řadu významných enzymů, které jsou důležitým katalyzátorem skoro veškerých chemických procesů, které probíhají v našem těle.

Mladý ječmen se právem řadí mezi jednu z nejvýživnějších potravin, je skutečným koncentrátem veškerých důležitých a nezbytných živin pro lidský organismus.

  • GIV – antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin. Jeho antioxidační aktivita proti oxidačnímu poškození lipidů pokožky způsobenému UV zářením je přibližně až 500x vyšší než aktivita vitamínu E. GIV antioxidant také podporuje vysokou tlumící aktivitu aterosklerózy naměřenou v krevní plasmě.
  • SOD – superoxiddismutáza ničí kyslíkové radikály, nebezpečné aktivní formy kyslíku, které vylučujeme během našeho metabolismu. Mladý ječmen obsahuje SOD ve velkém množství. Je jedinečným pomocníkem v prevenci proti rakovině a stojí i za dlouhověkostí.
  • ChlorofylMladý ječmen obsahuje chlorofyl, díky kterému se významně urychluje hojení ran, zlepšuje krevní obraz, brání vzniku infekčního prostředí. Chlorofyl je nejzákladnějším barvivem všech zelených částí rostlin. Chlorofyl zpomaluje růst choroboplodných baktérií, je účinný proti zápachům, obsahuje hodně hořčíku i dusíku. Chlorofyl má výrazné čistící i detoxikační účinky. Chlorofyl pomáhá z lidského organismu odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další mnohé jedovaté látky. Chlorofyl regeneruje jaterní tkáň a pročišťuje krevní řečiště. Chlorofyl se užívá i jaké deodorant, ústní voda, žvýkačka, a to pro svoji schopnost pohlcovat pachy.
  • Vitamin C – plní v našem těle celou řadu důležitých funkcí. Pomáhá zneškodnit v těle vzniklé volné kyslíkové radiály. Působí jako významná prevence onemocnění srdce a cév. Zvyšuje odolnost organismu proti infekci.
  • Vitamin B1 – pomáhá udržovat zdravé nervy, posiluje srdce, zklidňuje zažívací potíže.
  • Vitamin B2 – působí proti migréně, pomáhá při hojení ran, zpomaluje vývoj šedého zákalu.
  • Vitamin B3 – zlepšuje krevní oběh, zmírňuje příznaky onemocnění kloubů, zmírňuje deprese.
  • Vitamin B5 (kyselina pantotenová) – pomáhá udržovat zdravý centrální nervový systém, pomáhá lidskému tělu využívat sacharidy, bílkoviny, tuky. Působí proti migréně, zažívacím potížím. Zlepšuje stav při chronickém únavovém syndromu.
  • Vitamin B6 – pomáhá v prevenci kardiovaskulárních onemocnění, mozkových příhod. Zmírňuje a léčí deprese, zmírňuje nespavost, zmírňuje příznaky premenstruačního syndromu.
  • Vitamin B9 (kyselina listová) – je velmi důležitá pro vývoj plodu, pomáhá při tvorbě klíčových chemických látek pro nervový systém. Snižuje riziko některých typů rakoviny, zmírňuje depresi, chrání proti vrozeným vadám.
  • Vitamin B12 – zmírňuje deprese, brání nervovým bolestem, pocitu brnění, snižuje riziko srdečních onemocnění, snižuje hučení v uších.
  • Vitamin H (biotin) – významně se podílí na metabolismu téměř veškerých buněk těla. Jedná se o nepostradatelný vitamin. Nejčastějším projevem nedostatku vitaminu H je zhoršení kvality pokožky, nehtů, vlasů, snížení imunitních funkcí organismu. Vaše pokožka Vás často svědí, trpíte častými záněty, trpíte únavou, chce se Vám spát aj. Biotin podporuje zdravý růst vlasů, funguje jako prevence proti plešatosti. Působí také proti depresím, usnadňuje zdravý spánek.
  • Vitamin K – snižuje riziko vnitřního krvácení, pomáhá při stavbě silných kostí, odvrací osteoporózu, chrání proti nadměrnému krvácení po operačních zákrocích. Vitamin K může také hrát významnou roli v prevenci rakoviny. Nedostatek vitaminu K se vyskytuje pouze u pacientů s onemocněním jater nebo střevními chorobami, při nichž je porušeno vstřebávání tuků.
  • Vitamin E – je nezbytný pro regeneraci tkáně, podporuje hojení, normální srážlivost, omezuje tvorbu jizev po zranění. Zlepšuje stav vlasů i kůže, napomáhá proti anémii (chudokrevnosti), zpomaluje procesy stárnutí.
  • Betakarotén (provitamín A) – betakarotén má značné terapeutické účinky, včetně schopnosti snižovat sérum cholesterolu a všudypřítomné rakoviny. Během posledních let provedly zdravotnické instituce zabývající se výzkumem rakoviny, kdy desítky studií dokazují, že beta karoten snižuje riziko veškerých druhů rakoviny, včetně rakoviny prsu, plic, žaludku, jícnu, tlustého střeva, gastrointestinálního traktu a pochvy.
  • AntioxidantyMladý ječmen je významným zdroje antioxidantů, kdy obsahuje celé spektrum známých antioxidantů, včetně vitaminu B1, B6, vitaminu E, vitamin C.
  • VápníkMladý ječmen obsahuje až 37x více vápníku než pšenice. Udržuje zdravé kosti, zuby, podporuje činnost srdečního svalu i dalších svalů, podporuje krevní srážlivost, zmírňuje poruchy trávení.
  • ŽelezoMladý ječmen obsahuje až 5x více železa než pšenice. Léčí chudokrevnost, je velmi potřené v těhotenství, dále při silném menstruačním krvácení.
  • Chrom - pomáhá využívat tělu inzulín, hormon, který přenáší do buněk krevní cukr, glukózu.
  • HořčíkMladý ječmen obsahuje 2x více hořčíku než pšenice, který významně usnadňuje absorpci vápníku v Mladém ječmenu. Zmírňuje příznaky chronické únavy, pomáhá srdci v prevenci arytmií a srdečních nemocí, snižuje krevní tlak, upravuje menstruační potíže.
  • Draslík – pomáhá v prevenci vysokého krevního tlaku, srdečních příhod, mozkových příhod.
  • Fosfor – pomáhá vytvářet zubní sklovinu, podílí se na stavbě kostí, udržuje je v dobrém stavu.
  • Měď – pomáhá udržovat plodnost, podporuje krevní srážlivost, udržuje zdravou kůži a zdravé vlasy.
  • Mangan – zabraňuje ukládání cholesterolu na cévní stěny, udržuje zdravý cévní systém.
  • Serotonin – může nastavovat základní mozkovou aktivitu ve vztahu k chování, aktivitě, probouzení. Serotonin ovlivňuje emoce, bolest, paměť, spánek, apetit. Přispívá k celkovému pocitu pohody. Ten, komu chybí v dostatečné míře serotonin, si jej doplňuje konzumací nejrůznějších sladkostí, což není zrovna ideální.
  • Rostlinné bílkoviny – 45% hmotnosti Mladého ječmene tvoří bílkoviny. Na rozdíl od běžných rostlinných bílkovin, které mají nekompletní spektrum i nízkou nutriční hodnotu, způsobenou nedostatkem esenciálních aminokyselin. Zelené bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice.
  • Mladý ječmen se může pochlubit vysoce kvalitním spektrem bílkovin se všemi 8 esenciálními aminokyselinami a 10 aminokyselinami neesenciálními. Existuje totiž 8 esenciálních aminokyselin, které si lidské tělo nedokáže vyrobit a další dvě, které si nedokáže vytvořit v dostatečném množství. Proto jsou nezbytné pro život a nazýváme je esenciální. Pokud by v naší potravě chyběla jen jedna z nich, povede to postupem času k nemoci a smrti. Tyto esenciální aminokyseliny, spolu s 10 ti dalšími, které z nich tělo vyrábí, tvoří vzájemnými vazbami strukturované bílkoviny, jež jsou základním stavebním kamenem lidského organismu, a vytváří enzymy (globulární bílkoviny), které jsou spouštěčem všech základních životních procesů. Aminokyseliny jsou základním stavebním kamenem bílkovin, ze kterých je tvořena každá buňka lidského organismu a jsou tak nepostradatelné pro buněčnou tvorbu, regeneraci a celkově pro zachování veškerých životních funkcí organismu. Aminokyseliny se rozdělují na esenciální, které si naše tělo nemůže samo vyrobit a neesenciální, které naše tělo umí nahradit, a to vyrobením z jiných sloučenin. Esenciální jsou leucin, isoleucin, valin, (tzv. BCAA), lysin, methionin, threonin, phenylalanin a tryptofan (děti potřebují ještě arginin a hystidin). Neesenciální aminokyseliny - zvláště důležité je, si hlídat množství tří neesenciálních aminokyselin – glutamin, cystin a glycin, které v této kombinaci tvoří jeden z nejvýznačnějších antioxidantů v našem těle.

Zdroj: https://www.rodina-finance.cz/