Vítejte u 2. části článku o překyselení organismu. Kdo nečetl 1. část, tak šup SEM. Minule jsem slíbil, že si povíme něco o tom, které potraviny a další aspekty tělo překyselují, a naopak, které potraviny jsou vhodné a zásadité. Tyto informace najdete kliknutím ZDE (nebojte, otevře se nová stránka, takže se můžete kdykoliv vrátit ke čtení tohoto článku).
Ještě se s dovolením vrátím k zásaditosti krve. To že je krev zásaditá, ještě neznamená, že je O. K. Pokusím se to opět pojmout lidsky, aby bylo každému jasné, co se děje, pokud se člověk o své tělo nestará nebo mu nepomůže dodat, co potřebuje, i když zhřešil, tím myslím nevhodnou stravu, alkohol, nedostatek aktivního pohybu atd.
Takže víme, že krev si udržuje stále hodnotu kolem ideálních pH 7,365, ale i tak se v ní dějí panečku věci. Může být plná parazitů, plísní, bakterií a cholesterolu. Cholesterol je kapitola sama o sobě, ale o tom až jindy. No, takže pokud krev obsahuje dříve zmíněné, pak se může částečka, která tam nemá co dělat, uvolnit a ucpat vlásečnici (tenkostěnná a jemná céva), a to je právě chvíle, kdy dochází k zástavě srdce nebo mozkové příhodě.
Další věcí je červená krvinka. Ta by měla putovat sama a ne se přátelit s dalšími dvaceti a plout ve shluku. Představte si, že máte řadu míčků, kde každý jeden by měl být schopen na sebe vázat kyslík a dopravovat ho po celém těle, tedy krevním oběhu. Jo, jo, jenže pokud jsou ty míčky (č. krvinky) spojeny ve shluku, pak produkuje, nebo, chcete-li, přepravuje kyslík jen polovina první krvinky a polovina té poslední, takže ty zbývající jsou tam úplně naprd a jen zavazí, třeba bílým krvinkám, které mají za úkol požírat právě ty bakterie a cholesterol v krvi, jednoduše mají rozpoznat, co tam nepatří, analyzovat a zkonzumovat.
Z toho je jasné, že stav, kdy červené i bílé krvinky mohou dělat svou práci správně, je potřeba udržovat, takže nestačí se odkyselit jednorázově, ale v tomto stavu setrvávat. Ono i když se červené krvinky od sebe oddělí, tak ještě je třeba, aby jim nescházel hemoglobin (říkejme mu nosič kyslíku).
Ještě jsem slíbil, že se zmíním o kombinaci jedlé sody (nesmí obsahovat hliník) a 100% javorového sirupu jako možném pomocníku při rakovině či rychlém odkyselení organismu. Na tuto kombinaci přišel a zveřejnil ji Jim Kelmun, důchodce ze Severní Karolíny. Návod na přípravu lze vygooglovat, nebo si o něj napište.
Já chci jen zmínit, že se používá pouze jako nouzové řešení, protože jedlá soda neutralizuje – odkyseluje jen chemicky, tedy jako nouzové řešení ano, ale dlouhodobě určitě ne. Z dlouhodobého pohledu to nic neřeší a v kombinaci s „normálním“ stravováním je otázka, zda to bude fungovat. Nicméně krátkodobě vám to může pomoci a pak už se stejně musíte udržovat v alkalizaci jinými způsoby, o kterých si taky ještě napíšeme. Protože při dlouhodobém užívání likviduje i kyselinu chlorovodíkovou vytvářenou v žaludku, což z dlouhodobého hlediska narušuje trávení a nejen to.
Příště bych rád trochu probral osvětu, co se týče zdraví vůbec, co pro koho je vhodné a zda vůbec, zda má cenu pouštět se do něčeho, co vašemu tělu nedělá dobře, a bojovat s vaší nechutí či strachem udělat ten první krok, nebo zda je lépe se naučit tělu naslouchat a vnímat ho spíše jako svého partnera. Zda je BIO opravdu BIO, zda se dá věřit všemu, a to i na svobodných kanálech bez cenzury, zda některé studie nemlží a nejsou psané tzv. na zakázku…
Těším se na vaše reakce, názory, mejly, telefony…
Mějme se rádi, buďte zdraví, s úctou k vám,
Roman Sobotka