S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

naše cena 3 750 Kč (158 EUR)
skladem

06. 04. 2017 | Omlazující krém Helena

Popis a funkce některých vybraných látek obsažených v Heleně

Alfalfa - Vojtěška - je jeden z nejlepších zdrojů unikátního chlorofylu. Výtažky z tohoto chlorofylu prokazují stimulaci růstu nové tkáně pokožky v ranách. V Minulosti se používala tato bylina v antických lázních jako koupel, obličejová parní maska a pro oplachování vlasů. Její použití bylo také jako obklad na rány.

 

ANGELICA - esenciální olej z Angeliky se používá v parfémech, mýdlech, mastích, olejích a šamponech. Rostlina se používá jako lék na kožní vyrážky, rány i lupenku.

 

Celery seed- olej ze semínek Celeru - esenciální olejový výtažek je používán jako látka určená k aromatizaci nebo vůně v parfémech a kosmetice. Zevní použiti je určeno především na potírání plísňových infekcí a v boji s kožními nádory.

 

Dandelion - pampeliška - extrakt z mléka pampeliška se používal proti bradavicím.  Externí použití - akné, ekzémy, lupénka. Používá se i jako obličejová parní maska, stejně jako pleťová maska.

 

Gentian - Hořec – jeho lidové použití bylo na kožní nádory.

 

German Chamomile -  Heřmánek – jeho esenciální oleje jsou používány jako látka v parfémech, kosmetice, při zánětech pokožky a sliznice, bakteriálních onemocnění kůže, včetně ústní dutiny a dásní. Lokální použití na snížení zánětu, zklidnění bolesti, léčbu řezných ran, bércových vředu, sluneční popáleniny a modřiny. Snižuje otoky a čistí póry kůže – akné. Jeho zevní použití má antibiotické a protizánětlivé lokální účinky.

 

Hops - Chmel - používá se zevně na kožní infekce, ekzémy, herpes a bércové vředy. Antiseptické a seboroické vlastností chmele jsou velmi užitečné v šamponech na mastné vlasy a lupy, kombinuje se s jinými rostlinnými extrakty. Bývá také začleněn do koupelových gelů pro jeho stimulaci kožního metabolismu.

 

Horehound - Jablečník obecný - se tradičně používá proti podráždění kůže a při drobných oděrkách.

 

Horsetail – Přeslička - je zdaleka nejlepším zdrojem křemíku – silikonu a to pravděpodobně v nejlépe rozpustné a biologicky aktivní formě nacházející se v přírodě. Indiáni a Číňané používali přesličky na zastavení krvácení a urychlení hojení ran a zlomenin. Účinnost přesličky v externích aplikacích souvisí s rozpustnosti oxidu křemičitého v tekutinách ran a její absorpce přímo do krve a buněk v místě rány. Přeslička pomáhá opravit poškozené pojivové tkáně, kůže a kosti. Má také dobrou antibiotickou schopnost. Přeslička se používá externě k posílení kůže a nehtů.  V kosmetice se přeslička používá jako epiteliální regenerátor tkáně pokožky a to díky přítomnosti specifického složení saponinů a flavonoidů.

 

Licorice - lékořice - disponuje úžasnými protizánětlivými schopnostmi a to na celou plochu těla.  Přítomná látka GLA - kyselina glycyrrhetinová je srovnatelná s protizánětlivou účinností   hydrokortizonu. Má specifické účinky na různé kožních problémy, je efektivní pro lokální léčbu, včetně atopického, subakutní a chronické ekzémové projevy, pásový opar, svědění dermatózy, svědění, akutní impetigo, infantilní ekzém, seboroická, infekční, senzibilizace, kontaktní neuro- a exfoliativní dermatitida, spálení sluncem, pustulózní psoriáza, bodnutí hmyzem, impetigo a lichen simplex.

 

Mallow Common – Sléz okrouhlolistý - vážený německý lékař a bylinný odborník Rudolf Weiss, MD, popisuje aplikace lokálního použití na mírných případech ekzémů.

 

Malava Flower - Sléz lesní -stimuluje a zpevňuje pokožku a vlasy. Pomáhá zmírnit svědění suché kůže, nervových onemocnění kůže a mírné spáleniny od slunce.

 

Passion Flower - Mučenka pletní - lokálně se používá v Evropě a Americe na popáleniny a na obklady, má výrazný účinek proti zánětům, zejména hemoroidy

 

Peppermint - Máta peprná- používá se v masážních a relaxačních přípravcích protože zvyšuje průtok krve v aplikované oblasti.  Vhodné pro přetížené- matné pokožky, při svědění kůže, popálení a po bodnutí hmyzem.

 

Quassia Stem Wood - Kvasie Hořká -zabíjí vši, blechy, svrab a jiné kožní parazity.

 

Sarsaparilla -  Přestup lékařský - mnoho šamanů a léčitelů v Amazonii používá Sarsaparilla kořen interně i externě pro malomocné a jiné kožní problémy jako je lupénka a dermatitida.

 

Saw Palmetto - je tradičně používáno k lokální léčbě, aby pomohla udržovat zdravou pokožku a v boji proti vypadávání vlasů. Severoameričtí indiáni to používali jako balzám na pokožku a při péči o pleť. Oživuje starší pleť a dodává ji olivový lesk. Vědecký výzkum potvrzuje, že extrakt oleje Saw Palmetta způsobuje hluboké vstřebávaní živin přes pokožku a to až do oblastí těla.

 

Thyme – Tymián – olej z tymiánu se používá při výrobě kosmetiky a parfémů.  Silice se používá v aromaterapii k posílení mysli, ducha a těla. Je vynikající pro mastnou pleť s akné.

 

Výtažek z Aloe – je nesmírně bohatý na cenné složky: aminokyseliny, zejména exogenní, které jsou složkou tzv. NMF (Natural Moisturising Factor)- přírodního zvlhčujícího faktoru, vitamíny A, C, E a skupiny B a PP (kyselina listová) – všechny jsou velmi důležité pro zdraví pokožky, a také mikro a makro částice, z nichž jsou nejcennější: vápník, sodík, draslík, mangan, chrom a zinek, zajišťující pokožce správnou výživu. Navíc výtažek z aloe obsahuje enzymy a hydroxylové kyseliny, které napomáhají odstraňovat odumřelé buňky svrchní vrstvy pokožky a napomáhají při její regeneraci, čímž také působí proti procesu stárnutí pokožky. Aloe obsahuje také látky se stahujícími a lehce antibakteriálními a mycími účinky. Bohatství látek zajišťuje neobvyklý komfort pokožky, především lidem se suchou a citlivou pokožkou, náchylnou na podráždění. Dodáváním látek, potřebných pro správnou funkci pokožky, dokáže výtažek z aloe výrazně posílit a také navrátit její pevnost, pružnost a zdravý barevný odstín.

 

Marine Brown Algae – Hnědá mořská řasa- by mohla hrát důležitou roli v buněčném metabolismu díky specifickým cukrům a polyolům přirozeně produkovaných nebo vyvolaných po stresu. Tyto relativně nové látky obsažené v řase způsobují některé docela překvapující zlepšení pro pokožku. Hnědý extrakt z řasy (Phycojuvenine) zvyšuje energii buněk zvýšeným bazálním buněčným a mitochondriálním dýcháním v buňkách pokožky, což znamená, že pomáhá zvyšovat produkci kolagenu a elastinu tím zpevňuje pokožku a zpomaluje proces stárnutí a také pomáhá pokožce udržet vodu (Cosmetic design Europe, New Beauty). Nové výzkumy také říkají, že chrání mitochondriální DNA.

 

Chorella Vulgaris – řasa Chlorela - je bohatá na aminokyseliny, oligopeptidy a má více než 20 vitamínů a minerálů. Chlorella obsahuje také množství beta-karotenu, železo, lysin, zinek a jód. Její vysoké hladiny esenciálních mastných kyselin pomáhají udržet kožní buňky v optimálním zdraví. Opravuje cévní nedokonalostí - chlorella snižuje rychlý růst krevních cév a tím minimalizuje viditelnost zarudnutí a mnoho kožních poruch. Chlorella v krému pomáhá snižovat příznaky tmavých kruhů v okolí očí. Má na pokožku zesvětlovací a zjasňovací efekt, který může pomoci při snížení pigmentace kůže. Studie ukazují, že každodenním užíváním se projeví viditelné snížení pigmentace a zvýšená transparentnost pokožky. Studie prokázaly, že chlorella extrakt zvyšuje pevnost pleti a tón působí jako tlumič mezi vrstvami pokožky. Chlorella působí také jako silný ranhojič. Vysoké hladiny vitamínů a minerálních látek stimulují buňky k aktivnímu množení.

 

Glycerin - je jednou z nejstarších látek používaných pro zvlhčení pokožky. Jeho zvlhčující účinky spočívají ve velice silné schopnosti přitahovat a vázat vodu. Díky tomu účinně zvlhčuje i přesušenou pokožku, která má sklonyKe zdrsnění. Má skvělé zmírňující účinky, vyhlazuje, zlepšuje ohebnost a reguluje procesy obnovy svrchní vrstvy pokožky - epidermis.

 

Sodium Hyaluronate  - kyselina hyaluronová - tento unikátní biopolymer má shodnou chemickou stavbu jako lidské buňky. Skládá se z disacharidových jednotek tvořených amidem kyseliny D-glukuronové a D-N-acetylglokosaminy. Molekuly kyseliny hyaluronové jsou fyziologickou součástí lidských tkání. V lidské pokožce je kyselina hyaluronová součástí mezibuněčné hmoty škáry, ve které zajišťuje optimální hydrataci. Tím přispívá k zachování pružnosti pokožky a bojuje proti vráskám. Objem kyseliny hyaluronové se ale bohužel s přibývajícím věkem postupně snižuje, což má za následek dehydrataci a vznik vrásek. Pokožka je pak suchá a šupinatá. Kyselina hyaluronová na sebe může vázat až  4 000 krát více vody než je její váha. Právě díky této vlastnosti je tolik ceněnou hydratační složkou kosmetických přípravku. Kyselina hyaluronová se využívá také jako přirozený ochranný film, který chrání rohovou vrstvu pokožky před průnikem chemických látek a bakterií.

 

Squalane je jedinečný derivát squelenu a je molekulárně stabilnější, získává se z oleje oliv, Jojoby, rýže, pšeničných klíčků, Laskavce amarantu a v žraločí játře a to až 25%. Squelene působí jako ochrana před oxidativním stresem a právě to může být příčina proč žraloci neumírají na rakovinu jak tvrdí německý vědec Hans Nieper. Tento botanický lipid je identický s lipidy lidské pokožky a je právem nazývaný "přírodní facelift", dokáže prostupovat pokožkou až 2mm za sekundu. Jeho cenné lipidy jsou natolik kompatibilní s naší pokožkou, že je bezpečný a vhodný pro každý typ pleti. Squalane je také obsažen v ochranné lipidové vrstvě pokožky a také v jejím mezibuněčném pojivu. V naší pleti je squalane obsažen přirozeně, ovšem s rostoucím věkem jeho množství klesá. Proto je mladá pleť napnutá a starší nikoliv. Předpokládá se, že tento pokles množství squalane v pleti má za následek projevy stárnutí pleti - vrásky, suchá a tenká pleť. Squalane je výjimečně účinný zvláčňující prostředek se silnými hydratačními a regeneračními vlastnostmi. Jako součást mezibuněčné struktury navrací pokožce její bariérové funkce, díky čemuž se výrazně zlepšuje hydratace. V přírodní kosmetice tudíž úspěšně simuluje silikony, které mají podobné účinky. Squalene je zárukou důkladné péče a výživy pokožky a tím i jejího zdravého vzhledu a dobrých biochemických vlastností. Tím, že obnovuje lipidovou vrstvu, přináší pokožce výraznou úlevu a zvyšuje její odolnost vůči působení negativních vnějších faktorů. Mezi jeho další vítané vlastnosti patří také schopnost vyhlazování drobných vrásek, předcházení vzniku stařeckých skvrn, léčí popraskanou kůži, pomáhá předcházet UV poškození kůže, pomáhá pleti udržet si její vlastní oleje, urychluje hojení pokožky, pomáhá redukovat vrásky, velmi užitečný v boji proti ekzémům, lupence a pooperačních jizvách. Squalene působí také jako antioxidant, chrání lipidové struktury pokožky před oxidací, podporuje buněčnou regeneraci a okysličení.

 

Jód – neobvykle cenný prvek k boji s tukovou tkání. Má vliv na regulaci a urychlení metabolismu. Způsobuje rychlejší odstranění tukové tkáně a na druhou stranu také posiluje vylučování toxických látek.

 

Jojoba seed oil - Jojoba – je stále zelený keř mající svůj původ v poušti Arizony. Jojobová semena svým tvarem připomínají větší kávová zrna. Z rostlinných druhů je jojoba výjimečná produkcí vysoko molekulárních esterů, které jsou velice podobné těm, které produkují mazové žlázy člověka. Ačkoli jojoba olej je většinou zařazován mezi rostlinné oleje, jedná se vlastně o kapalný vosk s vysokým obsahem biologicky cenných nenasycených mastných kyselin a vitamínu: A (podporuje přirozené funkce pokožky), E (urychluje regeneraci a zpomaluje proces stárnutí pokožky) a F (stimuluje imunitu). Jeho složení tvoří mimo jiné squalene, rostlinné fytosteroly. Olej z jojoby vykazuje biologickou kompatibilitu s pokožkou, protože jeho složení je podobné lidskému kožnímu mazu. Proto se také skvěle vstřebává. Složky tohoto oleje se včleňují do mezibuněčného pojiva a posilují jeho retenční schopnost, brání v úniku vody z pokožky a výrazně zvyšují hladinu jejího zvlhčení. Působí na ni regeneračním a ochranným efektem. Díky tomu jojoba nepůsobí jen na povrchu pokožky, ale také proniká do jejich hlubších vrstev, které vyživuje a tím zvyšuje jejich pružnost a měkkost. Olej z jojoby je také přírodním filtrem proti negativnímu působení slunce a antioxidantem, což umožňuje zachovat mladý a krásný vzhled pokožce. Jojoba může být používána pro jakýkoli typ pleti, ale nejčastěji bývá doporučována k péči o citlivou a podrážděnou pokožku, zejména o jemnou pokožku úst.

 

Kokos Nucifera - Kokosový Olej - extra panenský kokosový olej, jeden z nejbezpečnějších a nejefektivnějších hydratačních produktů přírody, je pokožkou velice snadno a rychle beze zbytku absorbován. Nezanechává mastný efekt a má pozoruhodně hluboce hydratační vlastnosti, které jsou v kombinaci s živinami dodány tam, kde je jich nejvíce potřeba. Tento výjimečný tuk přirozeně vnikne do pokožky, zvlhčí ji a vytvoří zábranu proti poškození ze okolního prostředí nebo volnými radikály. Kokosový olej také poskytuje přirozenou ochranu před UV zářením, kterého odfiltrují 20%.  Za studena lisovaný kokosový olej má vysoký obsah přírodních látek - antioxidantů, které v podobě vitamínů A, C a E zabraňují stárnutí pokožky a mají hojivý efekt. Extra panenský kokosový olej nepřináší pokožce jen okamžitou úlevu, ale také při pravidelném používání hojí a obnovuje Vaší pleť. Obsažené látky mají schopnost vyhladit pleť a poskytnou ji perfektní anti-aging zvlhčení. Navíc  vitamin E,  urychluje obnovení pleti při oděrkách, spáleninách a jiných traumatech. Olej  je bohatý na antioxidanty, přírodní mikrobiální a antibakteriální činitele caphrylic a kyselinu kaprinovou. Výraznou předností kokosového oleje je posílení vlastního biosystému pokožky, které má pozitivní vliv na její vzhled, funkci a také je nezanedbatelně účinný na celulitidu. Protože panenský kokosový olej je beze zbytku absorbován hluboko do pokožky, a to přímo do buněčné struktury pojících tkání, je vysoce efektivní při hojení a odstraňování vad, jako jsou jaterní skvrny, vrásky nebo jizvy. Kokosový olej též spoluvytváří ochrannou bariéru před choroboplodnými bakteriemi. Kokosový olej nejen zabraňuje procesu stárnutí pleti a hojí již existující vady, ale také omezuje negativní efekt nadměrného se vystavování slunečnímu záření a ostatním vnějším vlivům.

 

Systémuharóza  Polysoyate -  Sojový Olej - zamezuje smývání, zlepšuje elasticitu. Pomáhá chránit kožní bariéru a zvyšuje hydrataci kůže.  Sójový olej se dává se jako přídavek do pleťových krémů, protože jeho účinky mají za následek vyrovnání pleti, zlepšuje její barvu a strukturu a má omlazující účinky. Je též vhodný do masážních emulzí, kde má výrazné regenerační a zvláčňující účinky, dobré pro suchou, aknózní a ekzematickou pleť. Obsahuje velké množství  lecitinu (pouze v oleji lisovaném za studena), který je přirozenou součástí některých buněk.

 

Aleurites Moluccana - Kukui Ořech – pochází ze stromu označovaných jako národní stromy Havajských ostrovů. Čirý olej z ořechů nachází využití u velmi citlivé a jemné pleti a také při dermatitidě. Podporuje tvorbu pleťové bariéry, čímž udržuje optimální vlhkost pleti.  Kukui olej se velmi rychle vstřebává do pokožky, Ta je následně měkčí, revitalizovaná, a přitom je chráněna proti dalšímu poškození. Kukui olej má vysoký obsah linolové a linolenové esenciální mastné kyseliny. Je tak výborný jako pleťový kondicionér. Působí blahodárně na akné, ekzém, lupenku, hemeroidy, suchou a vrásčitou kůži a nabízí nám také dobrou venkovní ochranu bez zanechání mastného pocitu. Je výborný na rozpukanou kůži a může tak zabránit vzniku jizev. Obsah esenciálních nenasycených mastných kyselin a rostlinných zdrojů omega-3 a omega-6. Nízká molekulová hmotnost umožňuje prostupu do hlubších vrstev tkáně. S lehkostí procházejí přes buněčné membrány a poskytuje tak patřičnou výživu každé kožní buňce. Snižuje transepidermální ztrátu vody, zlepšuje pružnost pokožky a zároveň urychluje její regeneraci a hojení. Všechny uvedené procesy vedou ke zpomalení procesu stárnutí pokožky.

 

Macadamia Trinifolia -  Makadamiový Olej - ořechy původem z australského stromu Macadamia Trinifolia. Získává se z nich olej, který je bohatý na omega-7 mastné kyseliny. Obsahuje také kolagen, argirelin, vápník, fosfor, draslík, sodík, selen, železo a vitamíny B1, B2 a B3. Olej získávaný z jader regeneruje, podporuje přirozenou hydrataci, pomáhá udržovat pokožku pružnou, vláčnou a elastickou. Vyživuje, restrukturalizuje a hydratuje citlivou pokožku. Zklidňuje a zjemňuje rozpraskanou pokožku, strie a vzniklé jizvičky.

 

Complex of Glucosamine HCL (and)Algae Extract (and)Yeast Extarct – komplex Glukosaminu HCL (a) extraktu řasy (a) extraktu z kvasnic - u tohoto komplexu jsou prokázány účinky ve zlepšení stažení a zpevnění prověšené pokožky její vyhlazení a snížení výskytu vrásek.

 

Zdroj: Tonikum terapie, Daniel B. Mowrey // Cosmetic design Europe, New Beauty //Life Science Research Department, Codif International,France// references:  Trifunovic A., Hansson A., Wredenberg A., Rovio A.T., Dufour E., Khvorostov I., Spelbrink J.N., Wibom R., Jacobs H.T., Larsson N.G. //www.personalcaremagazine.com/print.aspx?story=1875


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ