S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte.

Úvod » Superpotraviny » ZenThonic (946 ml) Tekuté antioxidanty s mangostanem


        

ZenThonic (946 ml) Tekuté antioxidanty s mangostanem

Počet denních dávek v balení: 32

do týdne

 

Dostupnost: Do týdne
Číslo produktu: 014
běžná cena 1 918 Kč (72 EUR)
naše cena:
1 798 Kč (67 EUR) ( Nejsme plátci DPH )

do košíku:
  ks  

ZenThonic (946 ml) Tekuté antioxidanty s mangostanem

 

ZenThonic je koncentrát na bázi superovoce mangostan, který má mimořádně silný obsah antioxidantů v tekuté formě. Jeho cenná vláknina, bioflavonoidy, vitaminy a minerály pomáhají při ochranných procesech proti volným radikálům, které poškozují buňky, a mohou zpomalit proces stárnutí, mají příznivé účinky na kardiovaskulární systém, poskytují zvláštní podporu imunitnímu systému a zlepšují fyzickou kondici.

 

Komu a kdy jej doporučujeme?

 

  • Každému, kdo si přeje mít zvláště silnou antioxidační ochranu a posílit imunitní systém.
  • Lidem, kteří se snadno unaví, a pacientům, kteří se zotavují z nemoci, aby se zlepšila jejich fyzická kondice.
  • Těm, kteří se potýkají s kardiovaskulárními problémy.
  • Aktivním nebo pasivním kuřákům a obyvatelům měst se znečištěným vzduchem.
  • Těm, kteří pravidelně konzumují alkohol.
  • Těm, kteří vedou stresující způsob života.
  • Všem těm, kteří dávají přednost tekutým doplňkům výživy.

 

Dávkování­: 2-6 polévkových lžic denně

Cena denní dávky: 45

Počet denních dávek v balení: 32

Složení:

  • Šťáva z ovoce mangostan (Garcinia mangostana)
  • Šťáva z červených hroznů
  • Šťáva z jahod
  • Šťáva z brusinek
  • Šťáva z malin
  • Šťáva z třešní
  • Šťáva z jablek
  • Šťáva z hrušek P
  • yré z hrušek
  • Šťáva z borůvek

 

Přídatné látky: purifikovaná voda (konzervant), prírodná aróma (látka zvýrazňující chuť a vůni), kyselina citrónová (regulátor kyselosti), benzoan sodný (konzervant), sukralóza (sladidlo), pektin (plnidlo), xantanová guma (stabilizátor).

 

Antioxidační účinky mangostanu

 

O antioxidantech jsme mohli číst v mnoha veřejných diskusích; ale není jisté, zda jsme si opravdu vědomi toho, proč je tak důležité zásobovat naše tělo těmito látkami v přiměřením množství a vysoké kvalitě.

 

V našem těle jsou během metabolismu tvořeny v každém okamžiku tzv. volné radikály , které obsahují volný kyslík a molekuly dusíku. Jsou schopny reagovat s látkami, které tvoří buňky, buněčnou membránu a samotnou DNA, a následně je ničí; ovšem zároveň bychom si měli povšimnout, že volné radikály hrají důležitou roli při přenosu signálů uvnitř buněk. Rozšíření volných radikálů může být nebezpečné a je ovlivňováno naším způsobem života: hektický životní styl, smog nebo kouření (v mnoha případech všechny z nich) stejně jako špatný jídelníček a nedostatek antioxidantů. Nenapadlo by nás to, ale během cvičení a při těžké fyzické práci se tvorba volných radikálů rovněž zvyšuje, a to úměrně intenzitě. Zamysleme se nad tím, kolik podobných situací, které mohou zvýšit tvorbu volných radikálů, zažíváme dennodenně ve svém životě.

 

Pokud v rovnováze antioxidantů a molekul zvaných volné radikály převažují trvale ty druhé, dochází k tzv. oxidačnímu stresu, o němž se vědci domnívají, že souvisí s procesem stárnutí a také několika chronickými chorobami (např. nádory a kardiovaskulární nemoci). Ačkoliv volné radikály mohou být neutralizovány buněčnými enzymy, některými vitaminy a dalšími mechanismy, v případě zvýšené námahy není jisté, zda to postačuje.

 

Množství antioxidantů, které chrání naše buňky, můžeme zvýšit svým jídelníčkem a způsobem života. V současné době je ale složité tomu věnovat pozornost a nemůžeme si být jisti ani tím, zda daná potravina obsahuje tak hodnotné živiny, jak se domníváme. V této situaci je smysluplné sáhnout po vysoce kvalitních doplňcích výživy, které pro posílení antioxidační ochrany znamenají výtečnou alternativu.

 

V poslední době se ukázalo, že jedním z nejoblíbenějších přírodních prostředků s antioxidačními účinky je ovoce mangostan, které si podle dosavadních výzkumů tuto pozici zasluhuje. Proběhlo a stále ještě probíhá několik studií, které zkoumají jeho účinky a aktivní látky. Z výzkumu z roku 2006 vyplývá, že počet určených antioxidačních látek, které byly získány z mangostanu, dosáhl počtu čtrnáct. Jeho hlavní účinná látka alfa- mangostin byla popsána jako jedna ze složek, které mají nejsilnější efekt.

 

Další výzkumy sledovaly antioxidační účinek polyfenolů, které byly získány z mangostanu. Vědci došli k závěru, že jeden z xantonů je schopen chránit nenasycené mastné kyseliny před oxidací v podobném rozsahu jako vitamin E. Další studie, která se zabývala účinkem mangostanu na nádory prsu, došla k závěru, že toto ovoce zabraňuje dělení nádorových buněk a podporuje jejich smrt; kromě toho brání i tvorbě volných radikálů.

 

Jiná studie popsala protizánětlivé účinky alfa-mangostinu (samotný zánět je proces regulovaný volnými radikály, které jsou syntetizovány buňkami našeho vlastního imunitního systému).

 

Antioxidanty jsou schopny chránit naše buňky, protože se samy „obětují“. Volné radikály je poškodí místo buněk, proto je dobré rovněž je chránit, dokud nevstoupí do buněk. To byste měli brát v úvahu při nákupu produktu.

 

Doporučuje se užívat doplňky výživy ve formě tekutiny nebo kapslí, které obsahují více druhů antioxidantů: např. cenné aktivní složky mangostanu působí synergicky s antioxidačními sloučeninami v zeleném čaji a také v jiných druzích ovoce.

M2MzM